Mimo Supporthandleiding

Configureer Mimo

Installatie

Mimo werkt met verschillende versies van Windows en Mac OS X. Gelieve te kijken bij Setup voor meer specifieke informatie over de werking van Mimo. Om Mimo te installeren, moet u één van de installeerders verwerven en de installatiewizard doorlopen.

Mimo aan het Configureren

De eerste keer dat u Mimo gebruikt, wordt u in een dialoogvenster gevraagd uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren om de Usenet-servers van Giganews te bereiken. Nadat u deze gegevens hebt ingevoerd verdwijnt het dialoogvenster. U kunt de informatie vanuit het Instellingenvenster wijzigen. Individuele secties van het Instellingenvenster zijn beschikbaar vanuit het menu Extra.

Nadat u op een van de instellingen in het menu Extra hebt geklikt wordt het venster Instellingen geopend. Hier kunt u het gedrag van Mimo veranderen en aanpassen. Enkele aanpassingen die u misschien onmiddellijk zou willen doen: Ga naar Downloadinstellingen om de locatie te veranderen waarnaar Mimo bestanden downloadt of ga naar Identiteitsinstellingen om de eigenschappen in te stellen die uw identiteit vormen wanneer u berichten plaatst.

Mimo opstarten

Wanneer Mimo voor de eerste keer opstart, zal u gevraagd worden naar uw Giganews gebruikersnaam en paswoord. Wanneer u de vereiste informatie ingevoerd hebt, klik op Test Verbinding en dan op Voltooid eens u geverifiëerd bent.

Mimo gebruikt een getabde interface die u toelaat zoveel tabs te creëren als u wil. U mag de volgorde van de tabs veranderen of hen verslepen naar het huidige venster om een nieuw venster te openen met die tab.

Omhoog ↑

Newsgroups gebruiken

Usenet aan het Doorzoeken met Mimo

Nadat u uw inloggegevens hebt ingevoerd komt u bij het welkomstvenster. Een manier om aan de slag te gaan is door een zoekopdracht uit te voeren. Bovenaan het venster vindt u een zoekbalk met diverse zoektypen. Vanuit de zoekbalk kunt u "Groep vinden" gebruiken om informatie per onderwerp te vinden, of Usenet volledig doorzoeken door een trefwoord in "Usenet zoeken" in te voeren.

Vind een nieuwsgroep

De lijst van nieuwsgroepen wordt gedownloaded van Giganews wanneer u voor de eerste keer Mimo opstart. U kunt interessante groepen vinden door op de knop Toon Groepslijst te klikken of door te zoeken naar een bepaald onderwerp door de zoekfunctie Vind een Groep te gebruiken. Wanneer u een nieuwsgroep gevonden heeft waarin u geïnteresseerd bent, kunt u deze toevoegen aan uw lijst van favoriete groepen door op het plus-teken links van de groepsnaam te klikken. Zo zal de nieuwsgroep toegevoegd worden aan uw Favoriete Groepen aan de linkerkant. Wanneer u tweemaal op de naam van de nieuwsgroep klikt, zal deze specifieke groep geopend worden zodat u kunt bladeren.

Inhoud van het Artikel aan het Bekijken

U kunt klikken op een rij in de lijst om meer informatie te zien wat een gegeven post betreft. Nadat u op een rij geklikt heeft, zal het inhoudsvenster verschijnen dat u meer gedetailleerde informatie over de post zal tonen. De gedetailleerde informatie zal op meerdere manieren getoond worden afhankelijk of die post oorspronkelijk tekstueel, beeldgerelateerd of een ander downloadbaar bestandtype was.

Voor tekstberichten zal het inhoudsvenster de tekst in hetzelfde formaat als een e-mailprogramma weergeven. Voor berichten met afbeeldingen zal het inhoudsvenster een lijst van de afbeeldingen en miniaturen van deze afbeeldingen weergeven. Voor binaire inhoud ziet u het NFO-bestand indien deze aanwezig is, plus een lijst van bestanden welke worden gezien als onderdeel van de binaire inhoud. Inhoud in de nieuwsgroep worden hiërarchisch weergeven indien de auteurs van de berichten antwoord geven op andere berichten.

Rondklikken in een nieuwsgroep zou duidelijk moeten zijn. Tekstuele en beeldposts zullen automatisch gedownloaded worden, maar dit is niet het geval bij binaire inhoud. Indien u binaire inhoud zou willen downloaden, klik dan op de downloadknop (een groene pijl die naar beneden wijst). Afhankelijk van hoe strikt de auteur van de post zich gehouden heeft aan standaarden en conventies, zal Mimo op een verstandige manier de inhoud downloaden, deze herstellen indien het beschadigd is tijdens de transmissie en automatisch decomprimeren indien het gepost is als een RAR-bestand. Van zodra u op de downloadknop geklikt hebt, zal deze veranderen in een vorderingsbar. Van zodra de download voltooid is, zal de vorderingsbar veranderen in een Toon in Bestandbrowser knop. U kunt op deze knop klikken om de inhoud op uw locale computer te zien.

Actie Ondernemen op de Inhoud

Bovenaan het inhoudsvenster dat verschijnt, zult u de titel van de post vinden en een andere knop genaamd Bestandsinformatie Bekijken. Wanneer u hierop klikt, zal de knop Bestandsinformatie Bekijken de kopteksten van een van de berichten tonen en bovendien de Usenet Bericht-ID's van alle artikels waar de inhoud uit bestaat. Nadat u een post geselecteerd heeft, zullen de knoppen in de Actiebalk u toestaan acties uit te voeren, zoals een antwoord geven op het artikel of binaire inhoud downloaden.

Verkrijg artikelkoppen of nieuwsgroeponderwerpen

Eens de nieuwsgroep geopend is, zal het een lijst van de 25.000 meest recente inhoudsitems tonen die beschikbaar zijn op de server. De inhoud die in een individuele rij weergegeven wordt, zou meerdere verwante artikels kunnen weergeven die gecombineerd werden door Mimo, zodat het zou kunnen dat u veel minder ziet dan 25.000 inhoudsbestanden die voorgesteld worden.

Boven de inhoudslijst ziet u de balk Besturing koptekst. De balk Besturing koptekst stelt u in staat om informatie over meer inhoud in de groep op te halen. Sleep over de balk om een bereik te selecteren en Mimo toont schattingen van de data en de artikel-ID's die inbegrepen zijn. Klik op de knop OK om ze op te halen, klik op de knop X om de selectie te verwijderen, of klik op de naastgelegen knop Verversen om nieuwe artikelen op te halen die sinds het openen van de groep geplaatst zijn.

Berichten aan het Posten

Mimo kan worden gebruikt om SMS-berichten te verzenden naar Usenet-groepen. Voor het samenstellen van een nieuw bericht, klik of op de Nieuw Gesprek-knop in de linker benedenhoek, of selecteer Nieuwe Usenet-boodschap uit het Extramenu om een nieuw bericht te schrijven. Om te reageren op een bericht tijdens het browsen van een nieuwsgroep, klikt u op de Reageer naar Groep-knop, of klik met de rechtermuisknop en selecteer Beantwoorden Groep uit het snelmenu. Het veld op de berichteditor zal worden ingevuld met de naam en het e-mailadres dat u heeft ingevoerd onder de velden naam en e-mailadressen van de sectie Identiteit in het configuratiescherm. Het volgende veld in de berichteditor, gelabeld Groep, is waar u aangeeft in welke nieuwsgroep u iets wilt plaatsen. U kunt de naam van de groep direct in de inputbox typen of uit het menu ophalen om een van de nieuwsgroepen te kiezen die u heeft toegevoegd aan uw favoriete groepen.

Omhoog ↑

Download

De Downloadlijst

U kunt uw downloadslijst bekijken en beheren vanuit de Download Beheerder, beschikbaar door op de Downloadsknop te klikken. Actieve downloads worden bovenaan de lijst weergegeven, gevolgd door downloads die nog in afwachting zijn, met onderaan de voltooide downloads. U kunt de voltooide items uit de lijst verwijderen door op de rechtermuisknop te klikken en Inactieve downloads Verwijderen te selecteren.

Klikken met de rechter muisknop op gelijk welk item laat u toe dat specifieke item te pauzeren, annuleren of herstarten. Een download annuleren zal gedeeltelijk gedownloade delen van de binaire inhoud verwijderen terwijl een download pauzeren dit niet doet.

Usenet Zoektochten

Het uitvoeren van een Usenet-zoekopdracht is de meest eenvoudige manier om binaire inhoud binnen Usenet te vinden. Vanaf de zoekbalk van Mimo, selecteer Mimo Usenet-zoekopdracht of NZBIndez Usenet-zoekopdracht om snel inhoud te vinden dat op Usenet is gepubliceerd. Deze twee zoekopties zoeken snel in alle nieuwsgroepen voor inhoud die met uw trefwoorden overeenkoen. Door een rij in de tabel te selecteren wordt het inhoudsvenster geopend. Ondanks dat u de inhoud zonder de context van een nieuwsgroep bekijkt, zal het inhoudsvenster op dezelfde manier werken als bij het bladeren in nieuwsgroepen, zoals hierboven beschreven.

Omhoog ↑